Sabtu, 20 Ogos 2011

SSK - Selamat Malam ~


Hello ku ucap sambil tangan ku melambai
Hati ingin pulang ke alam mimpi yang santai
Suasana sepi jauh panggang dari api
Realiti haru-biru malam hingga ke pagi

Haiti dilanda bencana satu dunia haru
Tapi artis hollywood hanya mampu buat lagu
Perang kat timur takde orang bertindak
Nak jaga hubungan politik dengan semua pihak

Orang yang terang salah kau pandang sebelah mata
Setakat kaji illuminati kau buang masa
Jam pukul berapa? Jarum langsung tak gerak
Bukan setakat merompak orang sekarang culik budak

Kepala lembuk diarak …
Gereja dan masjid dibakar itu satu Malaysia?
Aku malas nak fikir dah pening kepala
Aku bukan menyindir tapi dunia yang gila

Kita pentingkan karier lupa nak hargai dunia
Dan dia pula pantas berlalu sekelip mata
Bila tiba masanya kita menutup mata
Semalat malam der selama-lamanya

Hari semakin kelam ucap selamat malam
Ucapkan selamat malam kepada alam
Semoga esok lebih baik dari semalam
Selamat malam selamat malam

Hari semakin kelam ucap selamat malam
Ucapkan selamat malam kepada alam
Semoga esok lebih baik dari semalam
Selamat malam selamat malam

Rentak hatimu susah sangat
Kau dah mula rimas dan muka kau penat
Jangan sampai kepala kau tersekat
Tiba lah masanya untuk berehat

Matikan lah enjin mu
Tutupkan lah tingkap mu
Tidurkan lah api mu
Sampai esok pagi baru menyala

Hari semakin kelam ucap selamat malam
Ucapkan selamat malam kepada alam
Semoga esok lebih baik dari semalam
Selamat malam selamat malam

Hari semakin kelam ucap selamat malam
Ucapkan selamat malam kepada alam
Semoga esok lebih baik dari semalam
Selamat malam selamat malam

Apa nak jadi dengan manusia harini?
Harapkan jaga dia bunuh rakan sendiri
Modus operandi Mona Fendi kembali
Takziah buat keluarga Dato’ Sosilawati

Orang mati sana sini nyawa dah tak berharga
Peragut tak kira mangsa perempuan mengandung warga tua
Kes rompak dan ragut semakin berleluasa
Remaja tak bersenjata ditembak di kepala

Hari baik bulan baik tapi ramai yang jadi jahat
Ramai nak hidip senang tanpa perlu susah penat
Banyak kematian dicatat semasa Ops sikap
Banyak bayi dibuang kerana si bapa silap

Ramai orang ditipu sebab nak cepat kaya
Muncul ramai Firaun baru dengan skim piramidnya
Ramai yang jadi Qarun bertuhankan harta
Orang berada masih menindas brader tak berdaya

Kita pentingkan karier lupa nak hargai dunia
Dan dia pula pantas berlalu sekelip mata
Bila tiba masanya kita menutup mata
Semalat malam der selama-lamanya

Hari semakin kelam ucap selamat malam
Ucapkan selamat malam kepada alam
Semoga esok lebih baik dari semalam
Selamat malam selamat malam

Hari semakin kelam ucap selamat malam
Ucapkan selamat malam kepada alam
Semoga esok lebih baik dari semalam
Selamat malam selamat malam

-------------------------------------------------------
haaa ~ terbaek kan lirik dia ~
lagu ni best kott ~
pesanan je sume tuhhh ~
xde nak cintan cintun nyee ~
jom layannnnn~~

Khamis, 18 Ogos 2011

jangan lupa namaku !!!

woahh !!
akhirnya !!
dapat jugak yang lagu Jangan Lupa Namaku by Pompa Bensin ~~
lagu nih tersangat larh best !
menusuk kalbu ! meruntun jiwa !
ini lagu arr ~ dia ost untuk citer Ramadhan Terakhir tuh ~
haishh ! nak dapat yang full nihh ~ sesape yang suka lagu nih kena like page Pompa Bensin sampai 5k a.k.a 5000 baru dia kuarkan yang full ~
then semalam da cukup 5k ~ so terkeluar larh lagu tu yang full ~
then cepat-cepat larh aku download ~
dengan ketidakpenuhan kesabaran ~ aku terus dengar ~ 
dari semalam ~ ke sahur ~ lepas sahur ~ sampai sekarang pon aku tengah dengar lagu nih..
best gilakk !!

sape Pompa Bensin nih ?? ~ aku pun tak tauu ~ tapi ni dia punyer info kat facebook ~

"POMPA BENSIN is a special project band formed in Kuala Lumpur, Malaysia in 2009. The group consists of AzmAiza Y (vocals) and AG (bass, guitar, keyboards & percussion), Andra Ahmad (Vocals & guitar) and Aidan Haliqa (vocals). All four members are involved" 

orang ramai duk kata yang :
AzmAiza Y = Azma Aizal Yusoof
Aidan Haliqa = Nadia Aqilah
Andra Ahmad = err~ yang ni tak tau sape ~


okeh² ~ jom layan lagu ni jap ~~



Ahad, 7 Ogos 2011

Kakidownload dan IDM

anda seorang kakidownload sejati ?
ingin menikmati kepuasan mendownload ?
gunakanlah internet download manager ~
ia akan meningkatkan lagi speed untuk mendownload anda ~
internet download manager atau IDM amatlah sesuai untuk semua kakidownload ~
sama ada kakidownload movie ~ drama ~ variety show ~ video ~ music ~
yang penting ianya sangat berguna ~



walaupun ada satu kelemahannya ~ anda terpaksa meng-crack-kan satu-satu version IDM terlebih dahulu sebelum menggunakannya ~ kerana ianya memerlukan serial key bagi menjadikannya bukan lagi satu version trial yang mempunyai tarikh luput selepas 30hari ~ kalau anda tidak mahu meng-crack-kan IDM itu ~ anda boleh membeli IDM itu dengan menggunakan wang anda sendiri ~

banyak version IDM yang ada di dunia internet ini ~ dan anda bolehlah meng-google semuanya ~
perlu diingatkan bahawa ~ satu-satu version itu mempunyai crack yang berbeza ~ serial key yang berbeza ~
anda hanya perlu mendownload dan meng-install IDM itu dan meng-crack-nya untuk menggunanya ~

disini aku nak share IDM v6.05 ~ sekali dengan patch dan crack nye ~ aku jumpa nih kat 4shared je ~ jadi memang patutlah aku share kot ~

nak download ? ~ klik IDM ~

Sabtu, 6 Ogos 2011

Nikmat ke ??

how should i wrote it ? just as clueless as always ~
huhu ~ ~
da 5 hari puasa . . esok hari ke-6 . .
tapi aku still tak dapat rasa macam puasa . .
perasaan tu tak tau larh camne nak describe-kan . .
yang penting perasaan nih tak same ngan puasa dulu-dulu . .
time jiwa kanak-kanak + remaja . .
sekarang nih aku rasa puasa macam tak puasa . .
kenapa rasa macam tu aku pun tak tau larh . .
lau dulu puasa . . . rasa letih sangat . . tak sabar nak berbuka . .
time kecik-kecik dulu . . selalu gi beli makanan sebelum waktu berbuka . .
nak makan lepas dah berbuka . . beli roti  ,  aiskrim , dan makanan ringan yang laen . .
sekarang nihh . . time puasa . . duk umah . . tengok tv . . men game . . tido . .
cam tak de nikmat puasa jek . .
dulu time puasa je mesti duk kat kampung . .
yelaa ~ dulu puasa time cuti ~ ujung tahun ~
best suasana kampung . .
walaupun puasa ~ tetap gi maen-maen . . .
macam tak puasa jekk . . pastu mula lah rasa letih . .
rasa nak berbuka . . hahaha . . . kanak-kanak-kan . .
biasalarhh ~~
tapi tak pe . . esok aku akan gi jalan-jalan ngan kawan . .
nak kasi penat sikit . . nak bagi tak sabar nak berbuka . . hehe
ok-ok 
tidur time ~ nak sahur  ! ~

Jumaat, 5 Ogos 2011

Di Sebalik Tabir 23/10/1990

okehh . .
ari ni aku nak kongsi sket sal tarikh aku dilahirkan . . .
saja je nak update sal nihh . .
xde kena mengena ngan sape-sape ehh ~~
jom kita tengokk ~~~

. . . . .

Seseorang yang lahir dalam bulan RabiulAkhir : 3@4 RabiulAkhir 1411 .

Rabiul Akhir
Perwatakannya jahat. Hatinya tidak tetap. Fikiran dan
kemahuannya lemah, buruk nafsunya, kasar wataknya,
mudah mengangkat tangannya. Kehidupannya menjadi sukar
kerana tabiat buruknya itu. Ibubapa menempuh kesukaran
dalam mendidiknya.

wahh ~ agak ganas sket yerr . . .
ade la yang terkena sikit tuh . .  hehehe

. . . . .

Seseorang yang lahir dalam bulan Oktober : 23hb Oktober 1990 . . .

        *Kajian ni dibuat oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah . . .
  •     Suka berbual.
  •     Suka orang yang sayang padanya.
  •     Suka ambil jalan tengah.
  •     Sangat menawan & sopan santun.
  •     Kecantikan luar & dalam.
  •     Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
  •     Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
  •     Sentiasa berkawan.
  •     Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
  •     Cepat marah.
  •     Macam pentingkan diri sendiri.
  •     Tidak menolong orang kecuali diminta.
  •     Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
  •     Tidak suka terima pandangan orang lain.
  •     Emosi yang mudah terusik.
  •     Suka berangan & pandai bercakap.
  •     Emosi yang kelam kabut.
  •     Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
  •     Suka melancong, bidang sastera & seni.
  •     Pengasih, penyayang & lemah lembut.
  •     Romantik dalam percintaan.
  •     Mudah terusik hati & cemburu.
  •     Ambil berat tentang orang lain.
  •     Suka kegiatan luar.
  •     orang yang adil.
  •     Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
  •     Mudah patah semangat

yang nih ~ nak cakap cmne ek ??
aku rasa cam 99.99% ade laaa . .
boleh kata tepat jugak lahh yang nihh . .

. . . . .

Seseorang yang berzodiak Scorpio : Scorpio 23hb Oktober - 21hb November. . . 

dalam English daaa . . .
nak buat camne lagi dah zodiac² ni sume mat salleh yang buat . .

Scorpio men are enigmatic and appealing. They have a steely exterior but possess much sensitivity. Men born under this sign are moody and need emotional "space." They are secretive and keep everyone at a distance. They prefer the stability of home and hearth. Scorpio men enjoy being part of their children's upbringing. They can be demanding in their family relationships, but their actions are generally motivated by love. Career success means a lot, but they never mistake it for personal achievement.

. . . .  . .

sumer nihh ~ aku dapat dari google ~~
lau korang nak tau sal tarikh lahir korang ~  silalah meng-google ye ~~ :)
jom bersahur !~

Isnin, 1 Ogos 2011

Ke-keliru-an Once Again ~

Cofnsue ~

Kelriu ~ ~ 



yezzaa ~ itu yang berlaku buat kesekian kalinya . .
disaat aku bergumbira . . bersenang-lenang . .

dan seperti tiada apa-apa masalah . .

nahhh ~ dia datang sekali lagi . . .


nak ke tak nak ? ?
betul ke salah ? ?
kiri ke kanan ? ?
 semuanya penuh dengan ke-keliru-an . .
sampai tak tau nak pilih yang mane . .
arghhh !!


saye sebagai seorang yang clueless lagi noob . . . 
ternyata benar sekali ~ aku amat sukar membuat pilihan . . .
mahu ke kanan kah ? ke kiri kah ? 
aiyooo ~ banyak pusing wooo ~~


kan salah pilih ~ merana idup nih . . . 
nak buat pilihan yang tepat macam mane ? 
da aku tak tau macam mane kesudahan satu-satu pilihan tuh . .
wuuuuu ~ sadis sekali perkara macam nih ~~
wuuuuuuuuuuuuuu . . sedihnyeee ~~



berserah pade yang Maha Esa dah laa . .
aku terima semua yang Dia tetapkan . . 
dan aku yakin semua itu adalah yang terbaik untuk aku . . . 
dan juga untuk men-setel-kan ke-keliru-an aku . .


ok - ok 
harap ke-keliru-an ini akan berakhir . .
nanti nak sahur dahh . .