Ahad, 31 Julai 2011

Tu diaaa~~ Dia mai dah. Dia Mai dahhhh. ~ ~




Dia datang ~ ~

sape ? ~

nak tahu tak sape nak datang ? ~




jom tengok kat bawah tuhhh . . .












































Sya'ban : jiran saya Ramadhan akan datang mengunjungi anda tidak lama lagi bersama isterinya iaitu Lailatulqadar & kedua² anaknya iaitu Sahur & Iftar..Mereka akan ditemani oleh ketiga² cucunya iaitu Rahmat, Barakah & Keampunan.. Mereka akan pulang selepas 30 hari...Oleh itu sambut dan layan lah mereka dengan ikhlas ~ ~
haaaa . . da tau kan sape nak datang ? ~
sume mesti tau kan ~ huhu
nak tau kehebatan bulan ramadhan tak ?
jom tgk kat bawah lagikk . . hehe











Hebatnya Ramadhan dimana Allah akan menjual Syurganya kepada kita dengan harga yang sangat murah dan Allah langsung tidak menjual Nerakanya seperti bulan² yang lain.. Murahnya syurga Ramadhan itu kita tidak mampu untuk membelinya dalam bulan² yang lain..Maka dengan itu wahai saudara seIslamku, marilah kita pakat membeli syurga bersama² sebelum kita beli persiapan raya..




Dulu time kecik ~ bulan puasa nih time cuti skola . .
so leh balik kampung ~ pastu kira beraya kat kampung terus larhh ~
best sangat time tuh ~
huhu . . sekarang nih . . bulan puasa da bukan time cuti daaa . .
time skolaa . . so cuti tak lame laaa . .
lagi-lagi da jadik budak Universiti nihh . . berpuasa kat Universiti . .
sahur ngan meggi ~ tak pun xbersahur langsung . .
bukak plak ngan nasi bungkus ~~
pastu time raye jee . . .berebut nak beli tiket bas untuk balik kampung time raya tuh . .







lau korang nak tau lagi pasal bulan Ramadhan nih . .
ade satu cara yang aku selalu guna . .
bleh kate 99.09% jugak la informasi yang aku nak.. aku cari kat sini ~~
En.Google ~ sume ade kat situ ~ kena pandai pilihlah yeee . .
okeh ~ aku pun da ngantuk nihhh . . mau tido dulu ~









Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ye ~~

~ p/s : Puasa dulu baru pikir nak raye ye ~


Jumaat, 15 Julai 2011

Date with my big Sista ~

yeehaaa ~ ~ ~
best woo date tuh ~ 
my big Sista tuh plan nak date kat kbmall . . tp aku tak de transport nak gi sane . .
dan disebabkan dia kesiankan aku . . tukar venue ke kb . . . 
(baik tul my big Sista nih) ~

......

tepat jam 2 petang ~ aku gi ke kb ~ 
uu ~ sampai aku dulu ~ 
my big Sista suh tunggu dia kat parkson . .
so aku tunggu dia kat parkson tuh . . 
sambil tunggu aku borak² luh ngan kawan aku yang keje kt parkson tuh . .
nasib baek ade dia . . lau tak . .habis satu kb tu aku pusing . . .
haha . . 

........

bila my big Sista sampai ~ 
cari tempat makan ~ 
pergi sane ~ pergi sini ~ tp last² gi makan kat pizza hut ~~
tapi kitaorang tak makan pizza pun ~~
aku suka coklat . . so my big Sista pun order la satu  coklat volcano untuk aku ~~
 sodapp tersentapp ~(walaupun tak habis) ~

dia order lasagna untuk dia ~
sambil makan ~ borak-borak lahh ~
macam-macam citer kuar ~ 

.........
da habis borak-borak . .
makan pon da tak selera . . hahaha . .
da kenyang daaa . .
balik lahh ~ huhu ~ kt pizza tuh ~ my big Sista yang belanja ~~
wuuuu ~ 
tanda terima kasih sebab aku tolong dia ~ :)

..............

huu...entry nih ditulis untuk my big Sista . .
terima kasih sebab belanja ~

 
nati belanja lagi yee :)

Sabtu, 9 Julai 2011

pening ~

  
pening ~
pening pening ~~
dan pening lagi ~~~


apa lagi aku nak cakap ~
dengan sikap kau yang macam tu ~ 
memang ternyata meningkatkan lagi kepeningan aku ~

 
kalau kau rasa tak puas hati . . sila luahkan . .
kalau kau rasa benci dengan aku . . sila serlahkan kebencian itu. .
kalau kau rasa menyampah dengan aku . . sila sampahkan aku . .
kalau kau rasa tiada apa-apa rasa . . jangan diam je . . bagitau la aku . .


tapi sikap kau yang mendiamkan diri ini buatkan aku bertambah kepeningan ~
aku yang senantiasa clueless . . bertambah clueless + blurr ~


aku tanye . . kau diam jee . . 
aku cakap sepatah . . kau senyum je . .
aku tanye kenapa senyum . . kau jawab tak de sebab..saje je . . .


aish ~ pening yang amat ~
yang aku tau sekarang nih . .
kau hanya seorang yang suka menyusahkan orang lain dengan mendiamkan diri ~
derhh ! sangat pening dengan sikap mu itu ~


disaat ini pening ku telah mencapai ke tahap bahaya . .
sampai sini je lah . . 
pening pening . .



p/s:
-penulisan entry kali ini adalah dibawah pemikiran fully-pening-
-jika dirimu berasa pening,sila bagitau ye-
-pening-

Rabu, 6 Julai 2011

kawan baek ???


 hurm . .
korang rasa la kan . . 
laki and pompuan ley tak jadi kawan baek ?
.........
.......
.....
....
...
..
.
aku pun tak pasti . .
orang cakap hubungan laki ngan pompuan tak de kawan² nih . .
yang ade . . pakwe makwe . . bf gf . . suami isteri . .
camtu je laa . .

orang cakap~
dalam persahabatan antara laki pompuan tuh mesti timbulnya rasa cinta . .
cinta yang berputik dan berkembang sepanjang perjalanan persahabatan tuh . .
wah² . . berbunga-bungaan gitu . .

macam tu ke lau laki pompuan jadik kawan baek ?
tak tau tak tau ~ wuuu
tapi disebabkan ada orang yang fikir macam tu . .
aku ngan kawan baek aku[pompuan] . .
terpaksa + dipaksa menjauh . .
dulu rapat gila ~ sekarang jauh gila macam langit dan bumi daaa ~
macam tu lahh . .
tapi kitaorang tak de la rapat macam orang couple² gitu . .
kawan kann ~ care for each other . .
bagi aku . . -friend are more than lovers- . .
sebab tu kalau aku berkawan . . aku memang treat dia sebagai kawan . .
aku nak jadik kawan yang baek la katakan ~ huuu
maybe sebab tu lah diorang cakap laki  pompuan tak leh jadi kawan baek . .

ingat dulu kat sekolah . .
aku duduk kat satu kerusi panjang ngan kawan baek aku . . 
tiba² de orang tanye couple ke ? . .
jawab je lah kawan baek . .
dia tak caye lak ~ cakap laki pompuan mne de kawan baek . .
adess ~ suka ati dia lahh . .

~~

so . . . .
lau korang tanya aku ~ 'laki pompuan leyh jadik kawan baek tak?'
aku akan jawab ye ye dan ye . .
tapi silalah jaga batas masing-masing yee . . 
jangan nak over plak ~ over dari pakwe makwe ke ~
lau nak over² ni haa makan dia ~
huhu . .

~~


ciao !
done ~


Selasa, 5 Julai 2011

kenangan ~~


hoi hoi ~ ~ 
kenangan yang terindah ~
zaman muda-muda dulu ~ 
weeee ~
kanak² manja ~
gambar tu time aku darjah6 ~

[sekarang ni da 21tahun ~]
 sekolah kat Sekolah Rendah Kebangsaan Ismail Petra 2 [SKIP2] ~
kat sekolah ni jugak lah aku ambik UPSR dan berjaya dapat 5A ~
wahhh . . bangga² ~ huhu ~

sekolah SKIP2 nih asalnya macam menumpang larh kat SKIP1 ~
ade dua bangunan . . satu untuk SKIP1 dan satu lagi untuk SKIP2 ~
tapi kejap je larh ~
lepas tu SKIP2 da ade kawasan sendiri ~
nun jauh dekat satu sekolah nama SMK Dato Ahmad Maher ~
 

huuu . . tapi time SKIP2 berhijrah kesana ~ aku da graduate daa dari SKIP2 tuh ~
then . . lepas UPSR masuk laa sekolah menengah . .
SMK Ismail Petra[SMIP] pulak . .
dari SKIP jadi SMIP . . .
semua budak-budak kelas aku time darjah6 berpecah . .
ikut hati diorang je nak masuk sekolah mane . .
aku kat SMIP ade la 3,4 orang geng SKIP2 . .

huuu . .
kenangan terindah SKIP2 . .
sekarang sume da besar . .
ade yang da kawen . .
ade yang da tunang . .

ade yang da banyak kali break-up ngan kekasih masing-masing . .


tulahh . .
sume dengan citer masing-masing  . .
nanti kitaorang akan jumpa . .
reunion la katekan ~ walaupun saat-saat akhir plannye [xde la akhir sangat] ~
nak jumpa sume larh . . rupa macam mane . .
hensem ke comey ke . . 
kita tengoklah nanti camne sume orang tuh . . .
.....
...
..
.
done !
uuuu . . 


Sabtu, 2 Julai 2011

Transformers 3: Dark of the Moon

 
Transformers 3: Dark of the Moon
yesss...
tak sabar nak tengok . .
tapi apakan daya . .
kat kelantan xde cinema . .
wuuuu...
tp xpe . .
sebab aku adelah seorang pendownload tegar ~~
hahaha . . .
macam yang aku cakap kt sini [Download Jangan Tak Download] . . 
and sekali lagi . .
yezzzz . . 
sedang sabar menunggu kemunculan di site² download . .
sekarang ade yang versi CAM - rakaman ~
so kualiti memang low ~ . .
xboleh la nak download yang tuh . .
jadi aku kena tunggu lagi dalam 2,3minggu untuk versi DVDRip atau BLURAYRip . .
versi yang kualiti tip-top . . terbaek ! terganas nye larh ! . . 
ok . .
done . 
sekarang . 
bedtime . 
wuuu . .
zzz...

Jumaat, 1 Julai 2011

Perasaan

erm . . perasaan . . 
ape tuh ? haish ~~

perasaan is feeling okeyh . .
bukan perasan . . ye la kot ~ xtau xtau
tp kan . .
lately . .
aku nya perasaan ini agak . . agak . . ~
macam-macam lah perasaan yang ade . .

happy . .

 sedih . .

marah . .

kecewa . .

excited . .

hurm . . . . susah lah nak explain cmne perasaan tuh . .
yang aku tau sekarang nih aku rasa sangat blur . .

aku xtau ape yang aku rasa sekarang . .
hurmm...
sebab tu lahh...
aku dengan penuh ketidak-berperasaan cuba untuk update blog malam nih..
ehh..pagi nih..
...
dan disebabkan ianya penuh dengan ketidak-berperasaan . .
jadi contentnya pun xde laa berperasaan . .

okk...
bedtime..
ngantuk sudaaaa...